Monday, 31 December 2012

last update in 2012

hehehe.....hari nie dah 31/12/2012..hari last aku kat form 4...means..tahun dpan alu form 5...ooommmaaiiiggooodd...tahun dpan SPM..hadoooo...acane nie..huh..slagi x exam..slagi tu la bleyh blajar btoi-btoi...klau dah x exam...keja laa..ape lagi..huhuhu...ouke..back to my story...tengah hari tad ustazah rosuhaila(ustazah sekolah aku laaa) n family dye..ajak lunch kat selera rimba.(..sapa dok erea sabak bernm ke sekinchan taw la)..hehehe..best woooo..nie la aku first time turun dari rumah dok p lunch ..nasib baek dye yg belanja...save la duet ayah aku...hahahhaa...

  then lpas habis makan tu..kitorng pon blek laa...bleyh plak otw nak blek tu...ternampak beruang melintas jalan..huh..terkejut gak....kkak ak kte babi...tapi nak kte babi pon bkan...so ayah ak pon call la suami ustazah rosuhaila..dye kte beruang..huhuhu...memang owesome btoi la...tetibe je beruang melintas...huhuhuhu...

ouke..then lpas tu..kitorng x blek rumah tros..kitorng p singgah dkat rumah arwah nenek aku...yang ekarang nie..pakcik aku yang dok situ..hehehe...dah ad pondok...best plak tu..siap ade kolam ikan lagi...dah setanding dah aku tengok rekaan pondok tu dengan pereka landskap..memang cantik gler...huhuhu...kat rumah aku pon ..xsiap-2 ag pondoknye..huhuhuhu...lepas nie..boleyh laa p rumah pakcik aku selalu...hehe...
ouke-2...meh sini tegok gambar pondok tu..huhuuhu


nie pondok dekat rumah sebelah..rumah kkak arwah nnek ak gak...


 nie la kolam ikam..kechik je pon...hehehe


 nak jugak owner blog nie bergambar..hehehhee


 nie la pondok dkat rumah pakcik aku...beautiful right...


 nie plak gambar dri tepi...


 alamak..terambik lak gmbar skit krete ayah aku..kcau laaa..hahaha


 gambar dri penjuru kanan...still lagi cantik


 ouke-2..yang nie plak gambar my second sister..hehheesowi lupe lak nak rotate


 haaa..tu la pakcik aku..klau xnampk..besarkn mate tu..biar nmpak..hehe


ouke la..semua...sampai sini je dlu entri kali nie...mpe di tahun hadapan..insha allah.. :D

Saturday, 29 December 2012

request from someone


thankz aku ucapkan kat akak  blogger kiter nie akak cik feena shukri empunya blog cik kucing meow...hehehe...thankz coz dh review blog adeq n teguran tu..adq trime seadanya keyh (ayat xboleyh blaa doe)hahahha.nk tengok ap yg akak feena review blog ak...meh klik kat sini..sekarang nie adq dah tkar dh bhagian  untuk tengok entri yg lme...hehhe..sbab akak nie ske bce history entri...huhuhuhuhu...hrap akak n semua yg dtg melawat blog aku nie..xsusah dah nak tengok entri lame aku.hehee....ouke la semua...sampai sini je ak nak tulis....laen kali plak ak menhupdate blog aku...btw...xkame ag dah nak sekolah...ooommmmaaaaiiiiiigggooooooddddddddd!!!!!!!sekolah...mesti dah xboleyh nak update blog mcam selalu...hehee

Wednesday, 26 December 2012

Simple Segmen : " Entry Terbaik 2012 "


hehehe...join segmen lagi...huhu..setelh bbrape ary tak join segmen...kini aku kmballi..hehehe




actualy...takdak pon entri yang terbaek sepnjang tahun 2012 nie (aku rase laaa)...haha..tapi..aku rase yang pling trbaek entri pernah aku buat..entri pasal aku p bercuti kat langkawi tu..hahaha...hampa semua tak ingat ka..yg nie haa kLiK SiNi untuk ke entri tu...hehehe..kat situ..aku ceritakn dri aku p grak ke airport..smpai blek...hehehe..mangse tag aku...hehehe..akak yg cantik molek lg comel nie..kak hanna nabiela..hehehe


Sunday, 23 December 2012

palestine will fee


hurmmm..sdah lame raseenye tak update blog nie...hehehe..padahal..baru sehari tak update...hurm...ntah 
knape..aku semenjak cuti sekolah nie...aku lbeyh suke dok depan netbook aku..menghadp blog aku yang
tak seberape megah nie...huhuhu...malam nie aku nak crite psal satu konsert yang dianjurkan sendiri oleh 
tv alhijrah...nak taw ape....name kosert tu...malam demi pelestin..konsert yang bertujuan nak menyedarkan 
kite tentang isu pelestin..(bagi aku la)..pada mulenye aku rse malas nak tengok..tapi disbabkan nie pasal 
pelestin..aku sanggup tengok..hehehe...best la jgak tengok tu....uhuh...banyak jugak artis-artis terkenal dok
buat persmbahan..macm inteam..UNIC..nash..heliza helmi..farah adeeba..n ramai ag at prsmbahan..mmang 
best..x sia-sia aku tengok..artis yf aku paling respect..adflin shauki laa...fuuhhh..memang trbaekkk laaa..
time dye wat show tu..dye xmnyanyi..dye jusbacekn puisi je...smpai mnglirkn aer mate dye bcekn puisi yg 
dye buat sndiri tu...selain adflin shauki..ade sorng ag artis...yang nie perempuan plak..sape lg klau bkan alyah
..respect jgah la..dy pkai tdung time wat show td...trsrlah kecntkan dye...hehe..opss..bkn nk cter kcntikn dye
tp tgok la...dye snggup p wat consert  utk pelestine..dimne artis-artis laen yg lbih trknal tu..dmne artis-artis yg
kte dok lalu puji..dimne mreke semua,,huh..ptut ke kte wat idola mcm tu.. lngsung x..artis yg baek adlh artis 
yg snggup wat ape sje..xksah la sme ad wat konsert ataupon slurkn smbangan mcam mne faizal thir buat.dye
snggup gadaikan trofi  dye..smate-mate utk membntu pelestin..dmne semua pmimpin yg kte snjung tnggi tu..
dimne mreke semua...klau program laen..laju je dtg nk raasmikn...nie...konsert yg aku rse kechil je...tdak dtg
lau buzy skali pon..xkn xdpt nk luangkan mse sdikit...inikah pemimpin yg kte hormat.. yg kte snjung..yg kte
jdkan contoh...knape xbolyh kessah sgt ke nak p join kkonsert tu...klau xbleh tggu smpai abes pon xpe..tp 
dtg la skjap sbgai tnde mnyokong program tu..hurmm..apekan dye..sdah terlmbt....tp..mne de prkre musthak
dimlm hari mcm nie..jarang brlku laaa..sme-2 kite doakan pelestin bebas dri zionis yg kjam xbrprikmanusiaan
                                          




sme -sme kte laungkan tkbir ..doakn yg terbaik utk pelestin..jika tak mmpu ke sne..bntu la dgn wang..klau xmmpu jgak..bntulah dgn doa..sesungguhnya doa tu snjata bg umat islam...free palestine..zionis israel not wanted in this world....illegal state is israel..boikot brngn israel..



THIS OLD MAN IS WANTED &
THIS OLD MAN MUST DIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                    

Friday, 21 December 2012

wake up in the midnight




huh..jam menunukkan pkol 3:28 pagi waktu malysia...n aku xtaw pkol brape dekat london...hahaha..bajet macam dah ade kat sane..jari-jari ku sedang rancak menari hiphop kat atas keyboard netbook aku niee......tibe-tibe je trbangun dari tdor..ntah kenape.klau nak dikatakan mimpi..ak dah lme tak mngalami mimi...aku pon xtaw...hehehe..sekali lagi.jari-jari aku yang ramat lah comey nie..nak berceloteh n beraksi datas keyboard yang kechik molek nie...hahahaha...actuali aku tak taw nak tulis ape....tapi disebab kan bosan yng teramat sangat.so tulis je la ape yang ad didalam aty fikiran nie...hahahax..maybe tak sabar nak tunggu anak buah aku si danish irsyad tu balek kowt...hehehe...rindu kowt  ...dah lame tak balek sini...umur dye baru 3tahun..n taon depan masok 4 taon..tapi dah pandai caka macam orang besar..hahaha...taon depan laa.dye masok sekolah..hehehe.....nie budak kechik nie..hohohoho...comey tak...






time nie..dalam kerete..onthe way p airport nak hantar aku n mak ayah aku p langkawi...hehehe

hurm..aku rase..ckop la sampai sini dlu..hehehe...bye..see u soon

aku ada cita-cita..korang ade..

huh..terase laen macam je kalau jari nie tak menari kat atas keyboard dan membebel kat blog aku nie..hahaha...rindu kowt..dlu aku yang cetek IT..sekarang dah taw macam-macam...cakap je ape..aku boleyh carikkan....cehhh..macam aku sorng je boley...hahahadah brape ary aku tak update blog...hohoho..terase rindu yag teramat sangat..rase macam sentiase je nak ade dengan keyboard netbook nie...hehehe..(huh..bek ko kawen je la weyhh..asyik rindu je)..ehhh..ko giler...mne ad manuia kawen dengan netbook..giler ke..hahaha...ouke-2..jaoh btoi ak dik melencong nie...luar tjuk dah...nun sampai ke manchester tu...oppsss manchester????..ape kene mngene nie..helloooo..mzty laa ade kene mngene...hehehe...malam semalam..aku baru je clash dengan awek aku..(laaaa..pasai pa dok clash..ksian dye)..haish..mu nie...taon depan aku SPM laaa..aku ulang semula SPM...sijil pergi mati ke...uishh..mulut tu jangan celupas sangat...aku cili mulut ko tu kang...baru taw..hahaha/....sijil pelajaran malaysia laaa...haish...tu pasai aku clash ngan awek aku tu..bukan tak sayang...tp..pelajaran kan penting...SPM tu..pnentu mse dpn..so..ape kne mngene ngan manchester..haish..dok tya lagi..sabar laa...aku nak cter la nie..haaa..menchester..sapa xtaw..budak kechik pon taw...hahaha..pasukan bola sepak laa...manchester united....opss..bukan pasal bola eaaa..haa..cite-cite aku..nnty lepas SPM..aku nak p manchster....blajar kat sne..besttt wooo...bukan senang nak dapat belajar kat sne...ssah..kne lulus SPM...hurmm..aku harap ak dpat ape yang ku target time SPM nnty...hurmm..ouke laa..aku nak out...dah nak maghrib nie..mandi pon blom..tp still wangi ouke..hahaha..ouke la sume..jumpe  di laen entri..byeeee

Tuesday, 18 December 2012

Monday, 17 December 2012

"1ST SEGMEN: TAMBAH FOLLOWER BY CIK MIMEY"


hye blogger...syafiq join segmen baru nie...blogger laen jom la join skali

http://sukahatimimey.blogspot.com/2012/12/1st-segmen-tambah-follower-by-cik-mimey.html

klik link tu utk join

syafiq tag frenz blogger kite..
-->azwani


blog dye memang simple gler...xde pon serabot..actualy..blog aku pon lbih kurang sme gak..hehe

♥ ♥ ♥ waktu kecil ku ♥ ♥ ♥


hehehhee...kali ni aku nak ceritakan sewaktu aku jadi budak-budak lagi..huhuhu..zaman budak-budak nie..semua orang pernah rasa....tak de sape yang tak pernah rasa zaman budak-buak..masa tu ...nak p sekolah..pakaian semua mak sediakan..makanan,duit belanja pon semua ibu bapa kita..sampai basuh baju n kasut pon mak kita yang basuhkan..tengok..betapa banyaknya pengorbanan ibu bapa kita kat diri kite nie...
huhu...





zaman budak-budak adalah zaman paling best...rase macam nak jadi budak-budak je lagi...(bukan nak sruh mak n ayah aku buat semua utk aku)..ye laa..best..semua kite xmatang lagi time tu...pagi pegi sekolah..then belajar..pastu balek..macam tu la setiap hari...kalau dulu masa kecik-kecik..jus pikir nak nak main je...hehhe..ye laa..ramai kawankan..kalau time rehat tu..kalau boleh ..xnak p rehat..main terus..huhu...



kalau dulu..mainan paling best laa..haha...main kejar-kejar laaaa...huhuh..best wooo...time tu..memang xsah kalau xgado...wlaupon asyik dok gado je time maen tu..tapi mainan tu la yang selalu dimainkan time budak-budak...lagi ape erk minan yg best time tu...ermmmm ;)..ouhhh ye...msuk je darjah 4..wahhh..mainan dah up dah..nak taw main pe..


haaaa..minan pe nie..nie la..main guli namenye...budak-budak sekarang..aku ras xmain bende alah nie...hahhaha...dulu mainan nie la paling best..lepas main kejar-kejar dah bosan...so beralih ke mainan yang baru...boleh dikatakan..semua budak yang seumur dgn aku...sema dok main ...huhuhuhu...

lepas je main guli...umur pon daah meningkat...darjah 6...lepas je pekse UPSR dgn PSRA..huhu..permainan kami semakn xtreme(extreme la sangat..hahaha)huhhu..nak taw mainan pe KLIK SINI!!...ectualy gambar je..tapi mesti hampa semua taw main ape yang berkaitan ngan gambar tu...hehehe

permainan nie xde la susah mane pon...jarak dye..antare blok A bangunan sekolah dgn blok B....hahahha...dijadikan cerita...boleh plak satu hari nie..kanti dgn ckgu time tu..abis semua maina kitorang kne rmpas...siot je...dah xbljar..nak wat pe ag..main je..ape la ckgu nie....tapi..kitorang x serik..lpas kne rmpas...bli je trus..esoknye..main blek..hhaha...kne rmpas ag...haish..susah camnie...plan ke-2(plan kedua la sangat)..datang awal ke sekolah...tros usha pejabat...sbab pe??..sbab mainan kitorng tu..ckgu ltak kat pjabat...kebetuln plak time tu pintu pejabat xtutup...so..pe lg..msuk laaa..p amek mainan kitorng tu (bukan ak yg masuk pejabat tu..ade orng laen..ngee).hehehe..paling kesian ..dgn dak darjah 5 laa..hohoho..sbab kitorang amek mainan diorng skali...so diorang kne la bli ag.....

then lpas je abis sekolah..yeahhhh..sElAmAt TiNgGaL sEkOlAh ReNdAh..




say hye plak kat sekolah menengah..hohoho..huhuh..msuk je sekolah menengah..tiada lagi istilah main..semua dah tak sempat nak main dh,,,buzy dengan study...menulis pon mane dah pkai pensel..skarang pakai pen je..hihihi.


tengok..burung hantu pon study..hahhhahahaha..menggile kjap..bkan selalu pon...satu post...skali jd gilenye..hahaha.haish...msok aer btoi laaa..huhu...ouke..for u information..ton dpan ak SPM..what derr...SPM..haish..rse mcam sekejap je..rase blom ready nie...hurmm..sape la yang nak ajar ak prinsip akaun nie..hayyaaa....pening wooo study akaun...so lpas nie..ak kne laaa

haaa..ape yang ditulis kat gmbar nie..sambung kan la ayat tu..hahaha

ouke laa semua..rasenye..sampai sinie laa dlu....actualy..banyak ag nak tulis nie..tapi disbabkan nak study utk amek lesen L..so....brhenti dlu ye...see u soon  my frenz...
btw...lpas bace nie...comment la skit..hahhaa..xpakse pon..ngeE~  ♥ ♥ ♥


Sunday, 16 December 2012

photo contest :Be Yourself ! by Hanna Nabiella


picture yang aku petaruhkan...nie dye..hehhee




just me..dont be fake of me!!..i hate faker!!


keindahan yang diberikan oleh tuhan untuk umat manusia nikmati :)
manfaatkan ia sebaik mungkin..
<3<3



Friday, 14 December 2012

hehehe...perubahan

hehehehehe....nampak tak..nampak tak ape yang laen kat blog aku nie..ngeE~..huhu..ak dah ubah sikit keddudukan blog aku...so tak dde la susah-susah khampa semua scroll down untuk tengok entri-entri yang laen..hehehe..bukan tu je...ad lagi..nampak tak sebelah kiri tu..wahhhh..dah ad shoutbox...hehe..korang aderr???hah ader ke x???hehe..kalau dah macam nie..lepas bace blog aku...tulis laa ape-ape kat shoutbox tu..heheehe..ouke laa..tu je aku nak bag taw korang semua.. happy always with my blog ;)

''Segmen 3# Upkan Followers Sempena Holiday''

wahhhh..semenjak cut nie..ramai blogger buat segmen-segmen baru...jom la join ramai-ramai

ouke..syafiq nak tag dua kawan syafiq..tasnem dan  kak hanna nabiela

segmen nie habis akhir bulan 12 nie taw

Tuesday, 11 December 2012

12/12/2012 special day or not


haaa..hampa semua nampak title post kali nie..12.12.2012...ntah ape yang special pon aku tak tahu...tapi..dekat facebook..semua dok pakat wat status pasal tarikh nie...ada yang buat nak ada boyfriend baru la..ada yang nak cari jodoh la...macam-macam lagi diorang wat status..seperti tarikh keramat buat manusia..tapi bagi aku..tu cuma tarikh biase je..xda yang special...seperti hari biasa...12/12/2012...memang tarikh yang cantik...sama-sama lah kiita berdoa dekat tuhn yang maha esa..supaya dipanjangkan umur...dan diampunkan dosa yang lalu..ngeE~~...hurmmm..ouke la hmpa semua...rasanya post kali nie pendek dari sebelom nie...tapi tak pa...laen kali kalau ada masa...buat lagi panjang dari sebelom nie..n siap dgan gambar la...hehehe..ouke..see u soon

Monday, 10 December 2012

SEGMEN : Blogliview Disember by Putraamirul

heheh..kembali dengan segmen yang baru..dah lame tak join segmen-2 nie..hehehe
           http://putraamirulgafimmers.blogspot.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html

click link tersebut untuk join segmen nie...hehehe..seperti biasa...mangsa tag kite kak hanna  & ummi aina

Sunday, 9 December 2012

cuti-cuti malaysia di LANGKAWI (part 2)

haaaa...hati tu aku ada katekan yang pasal gambar kat langkawi tu...hohoho...sorry laaa...hari tu line lembab giler..so susah sikit nak upload gambarnya....kalau hampa semua tak ingat ..hampa semuap la tengok balek post aku yang hari tu...hehehe...bestt....rugi  sape yang tak pernah pergi...heheh...ouke..nie la gambarnye..
sorry laa kalau gambar dye blurr sikit...maklomlah...pakai camera phone ja..bukannya pakai DSLR tu..haha
       haaaa..semua gambar dekat bwah nie..semua gambar pemandangan dari atas                                                                       gunung mat chincang (betoi ka eja nama gunung nye camnie..hahah)
                   
                                        cantik tak..mesti laa cantik...ALLAH yang menciptanya




















ouke..gambar helang nie pulak..dekat dengan pekan kuah..heheh..dan..bersebelahan dengan Jeti point





yang gambar ikan jerung nie pulak..dekat underwater world..dekat dengan dengan pantai cenang..hohoho..best wooo...



 (sorry semua..gambar dekat undrwater world nie..ak juz terambik picture 
jerung je..yang laen ade gak..tapi tak sempat...n xsempat nk ambik gambar penguin...comeyyy)



opppssss....sape lak dah niee..hahaha...nie la empunya blog nie..hehe...
..emmm..ouke laa semua..stop sampai sini dlu..see u next post...hehe